INFORMÁLIS TUDÁS ELISMERTETÉSE 2023 SZEPTEMBER

A 2020 januárjától életbe lépett kari szabályozás szerint a hallgató a megfelelő feltételek esetén szintfelmérő vizsgát kérvényezhet az őszi vagy a tavaszi félév megkezdése előtt az Academic English vizsgát megelőző nyelvi szemináriumokból és az Academic English vizsga párhuzamos részeiből. Csak olyan szemináriumok (és részvizsgák) elfogadtatása lehetséges ilyen módon, amelyeket még nem teljesítettek. Javító szintfelmérő nem tehető.

Alapfeltételek: a lenti a, b vagy c pont egyike ÉS a félév elején írt Placement teszten legalább 90%-os eredmény (javító placement nem tehető).

a) akik olyan – magyarországi vagy külföldi – középiskolában szereztek érettségi bizonyítványt, amelynek tanítási nyelve az angol volt. Figyelem, a magyarországi két tanítási nyelvű középiskolák NEM tartoznak ide!

b) akik olyan országban folytattak legalább 4 szemeszteren keresztül felsőfokú tanulmányokat angol nyelven, amely országnak ez a hivatalos nyelve

c) komplex C1 szintű angol nyelvvizsgával rendelkező hallgatók, kivéve, ha a nyelvvizsgát két tanítási nyelvű gimnáziumban szerzett érettségi bizonyítvánnyal dokumentálják.

A kari és intézeti szabályozás valamint a jelentkezési lap elérhető az intézet honlapján, a dokumentumok között (Guides and General Information): http://www.ieas-szeged.hu/documents/.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el az információkat és állapítsák meg, hogy Önökre vonatkozhat-e, illetve szándékukban áll-e élni ezzel a lehetőséggel. Az alapfeltételek megléte nélkül ne adjanak be kérelmet! A szeptember 11-i, hétfői placement teszt írása után az érdeklődőknek tájékoztatót tartunk. A doro.katalin[at]szte.hu címen az elismertetésről további információ kérhető.

Az őszi félévre vonatkozó kérvény beadási határideje szeptember 13, szerda dél.

Az elfogadtatás iránti kérelmet és a dokumentumok másolatait a doro.katalin[at]szte.hu címekre kérjük elküldeni. (A kérelemhez csatolandó a jelentkezési lap és a bizonyítványok másolata). A szintfelmérő vizsgákra előreláthatólag szeptember 15-én, péntek délután kerül sor. A szintfelmérő feladatai megegyeznek a 2022-ben bevezetett új AE vizsgáéval. A vizsgaszabályzat és. mintafeladatok az ELTEAL tanszék honlapjáról elérhetőek: http://elteal.ieas-szeged.hu/ba/ae1/academic-english-1-vizsga-a-2022-23-tanevben-indulo-angol-osztatlan-tanarkepzesen/