FONTOS! UPDATE! Az Academic English 1 vizsga előtt álló hallgatók kurzusfelvételében

Kedves Hallgatók!

Tisztában vagyunk azzal, hogy az AE1 vizsga eltolódása és ezzel összefüggésben a kurzusfelvétel problémái milyen nehézségeket jelentenek az Önök számára, ezért az Angol-Amerikai Intézet vezetése a Tanulmányi Osztállyal és oktatási dékán-helyettes úrral ma ismételten egyeztetve áttekintette a kurzusfelvétel lehetőségeit és a kurzusfelvétel megkönnyítésére a következő megoldást találta:

A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel 2021 január-februárjában ideiglenesen felfüggesztjük az Academic English 1 vizsga előfeltételként való megjelenését a mintatantervekben. Ez azt jelenti, hogy a szükséges kurzusokat szabadon felvehetik a kurzusfelvételi időszakban. (Ezzel tehát érvényét veszti az a megoldás, hogy a hallgatóknak kell írni a felveendő kurzusok oktatóinak.)

Felhívjuk a figyelmüket azonban arra, hogy az intézkedés kizárólag technikai jellegű, és a kurzusfelvételt hivatott elősegíteni! Ezért február végén az előfeltétel visszaáll, és azokat a hallgatókat, akiknek nem sikerül az AE1 vizsgájuk, vagy nem jelentek meg a vizsgán, töröljük azokról a kurzusokról, amelyeket nem jogosultak felvenni.

Reméljük, ezzel egyszerűsödik a kurzusfelvétel! A vizsgához sok sikert kívánunk!

ELTEAL Tanszék és az Angol-Amerikai Intézet vezetése