Specializáció felvételi eredmény 2022 tavasz

Felvett hallgatók / admitted students:

Business English specialisation:

Balázs Bianka

Beke Kristóf

Gulyás Péter

Horváth Pilár

Hubik Márton

Ivlev Ilja

Kis Balázs Gergely

Kiss Virág Anita

Kovács Dorka

Magyar Petra

Mészáros Lili

Nótári Zsolt

Panka Lilla

Rózsa Hédi

Tóth Norbert Antal

Uram Letícia

Fordítás és tolmácsolás alapjai:

Ábrahám Laura

Bódi Gabriella

Erdei Nóra

Flosznik Petra

Foldi Reka

Holló Amália

Jávorkai Soma

Kapitány Petra

Kasza Diána

Kertész Gréta

Kovacs Adrienn

Ökrös Noémi

Ölyüs Kata

Soós Gergő

Szécsi Norbert

Szettele Viktória

SZAKDOLGOZAT LEADÁSA

Kedves Hallgatók!

A 2022. januárban záróvizsgát tevő hallgatóknak nem kell fizikai formátumban leadniuk a szakdolgozatot.

A dolgozatot elektronikus formátumban (MS Word 2000 által olvasható formátumban) az Intézet oldalán található felületen (BA szakosoknak: http://www.ieas-szeged.hu/bat-uploader/ , MA és osztatlan tanárszakosoknak: http://www.ieas-szeged.hu/mat-uploader) kell a hallgatónak feltöltenie a dolgozat beadását megelőző egy hétben, illetve a Modulo rendszerben a Kar által meghatározott módon és időben.

UPDATE Tájékoztató specializáció felvételiről 2021

A felvételi tesztet a specializációkra 2021. 04. 09-én, pénteken írhatják meg azok, akik regisztráltak a redmentán és csatlakoztak a megadott csoporthoz. A teszt 16 órakor nyílik és 16.05-ig lehetséges csatlakozni. A feladatsor a csoporthoz lesz rendelve és 45 perc alatt kell megírni.
A bekerültek listáját hétfőn fogjuk közzétenni a honlapon.Azt, hogy melyik specializációra szeretnének bekerülni, a tesztben kell majd jelezni  az egyik kérdésnél.

FONTOS! Elsőéves kurzusfelvétel

Kedves első éves hallgatók!

Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy NE vegyen fel olyan órákat, amelyeknek a mintatanterv (hálóterv) szerint előfeltétele az Academic English 1 vizsga teljesítése. Jelen pillanatban ezek az órák megjelennek Önöknek a Neptunban, de ennek csak az az oka, hogy a felsőbb évesek AE1 vizsgái februárban lesznek, és a kötés ideiglenes eltávolítása nélkül nem tudnak órákat felvenni. A követelményt március elején visszaállítjuk, és minden jogosulatlan hallgatót törlünk ezekről a kurzusokról.

Segítségként a mintatantervek:

(„Tantervek/hálótervek” pont alatt keressék ki az Önökre vonatkozó hálótervet!)

a BA-sok képzési útmutatója: http://www.ieas-szeged.hu/wp-content/uploads/2020/10/elso%CC%8Bs_guide_2020okt.pdf

és egy hasznos tipp:

BA-sok: NEM vehetik fel azokat az órákat, ahol hálótervben megjelenik: <<ANAMBA18-51  előfeltétel (de felvehetők a @@ANAMBA18-51 órák)

Osztatlanosok NEM vehetik fel azokat az órákat, ahol hálótervben megjelenik:<<TO-ANGT18-401 előfeltétel

Kérdés esetén, kérjük, Mangó Mátéhoz forduljanak! (mangom@lit.u-szeged.hu)

Köszönettel,

ELTEAL Tanszék

FONTOS! UPDATE! Az Academic English 1 vizsga előtt álló hallgatók kurzusfelvételében

Kedves Hallgatók!

Tisztában vagyunk azzal, hogy az AE1 vizsga eltolódása és ezzel összefüggésben a kurzusfelvétel problémái milyen nehézségeket jelentenek az Önök számára, ezért az Angol-Amerikai Intézet vezetése a Tanulmányi Osztállyal és oktatási dékán-helyettes úrral ma ismételten egyeztetve áttekintette a kurzusfelvétel lehetőségeit és a kurzusfelvétel megkönnyítésére a következő megoldást találta:

A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel 2021 január-februárjában ideiglenesen felfüggesztjük az Academic English 1 vizsga előfeltételként való megjelenését a mintatantervekben. Ez azt jelenti, hogy a szükséges kurzusokat szabadon felvehetik a kurzusfelvételi időszakban. (Ezzel tehát érvényét veszti az a megoldás, hogy a hallgatóknak kell írni a felveendő kurzusok oktatóinak.)

Felhívjuk a figyelmüket azonban arra, hogy az intézkedés kizárólag technikai jellegű, és a kurzusfelvételt hivatott elősegíteni! Ezért február végén az előfeltétel visszaáll, és azokat a hallgatókat, akiknek nem sikerül az AE1 vizsgájuk, vagy nem jelentek meg a vizsgán, töröljük azokról a kurzusokról, amelyeket nem jogosultak felvenni.

Reméljük, ezzel egyszerűsödik a kurzusfelvétel! A vizsgához sok sikert kívánunk!

ELTEAL Tanszék és az Angol-Amerikai Intézet vezetése