ELŐREHOZOTT AE JELENTKEZÉS: FONTOS!

Kedves Hallgatók,

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy kizárólag olyan szóbeli vizsgaidőpontra jelentkezzenek a jövő heti (szept. 21-25) előrehozott AE vizsgán, amivel nem ütközik kurzusuk, tehát a vizsga időpontjában nincs sem előadásuk, sem szemináriumuk. Ha mindhárom meghirdetett időpontban van órájuk, jelezzék az acsenge@gmail.com e-mail címen. Ez  a szóbelikre vonatkozik, az írásbelinek csak egyetlen alkalom van meghirdetve, így abban az időpontban számolunk az esetleges hiányzással órákon.

Fontos az is, hogy teljes és nem részvizsgára jelentkeznek, tehát írás- és szóbeli időpontot is fel kell venniük. Ha csak az egyik részre jönnek el, akkor a vizsga egésze elégtelen lesz, ahogyan a rendes vizsgaidőszakban is, és elveszik egy teljes vizsgalehetőségük (a részeredmények átvihetőek a következő vizsgára).

09. 16. update – Előrehozott AE1 – friss információk!

——————————————————————————————————

Kedves Hallgatók,

A szeptemberi előrehozott AE vizsga időpontjai a következők:

Írásbeli: szeptember 21., hétfő, AudMax 7:30-10:00 és 16:00-18:00 óra (ez egy vizsga, csak teremhasználat miatt két részre kell osztanunk).

Szóbeli:

szeptember 23., szerda, 14-16 óra Petőfi II. terem, 16-18 óra 3302. terem

szeptember 24., csütörtök, 10-14 óra, 3302 terem

szeptember 25., péntek, 8-12 óra, III. terem

Amennyiben a jelentkezők száma indokolja, hirdetünk még egy időpontot szeptember 25 délutánra.

A vizsgaidőpontokra Neptunon kell jelentkezni, miután felvették az Academic English vizsga kurzusát. Az időpontok néhány napon belül meghirdetésre kerülnek, erről is tájékoztatjuk majd Önöket.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a vizsga hagyományos módon zajlik (személyes jelenléttel, papír alapon), és ezért csak akkor tartjuk meg, ha a járványügyi helyzet is lehetővé teszi a jelenléti vizsgáztatást. Megértésüket köszönjük.

————————————————————————————

Előrehozott (évközi) Academic English 1 vizsga

Kedves Hallgatók!

Az Angol-Amerikai Intézet a BTK Tanulmányi Osztályával való egyeztetés után úgy döntött, hogy 2020. szeptemberében meghirdet egy (egy darab) Academic English 1 vizsgaalkalmat. A vizsgaalkalom a 2020/21 tanév I. félévének vizsgaidőszakára halasztott Academic vizsga előrehozott időpontjának tekintendő, ezért „próbálkozási kísérletnek” számít. (Vagyis, ha valamely vizsgarész nem sikerül, akkor az egy felhasznált vizsgaalkalomnak számít). A sikeres vizsgaeredmények ugyanakkor továbbvihetők nem csak december/januárra, hanem a tavaszi vizsgaidőszakra is.

A vizsgaalkalom felkínálásával szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak a hallgatóinknak, akik már tavasszal készen álltak a vizsgára, és csak a koronavírus-helyzet miatt nem vizsgázhattak. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a vizsga általában annál sikeresebb, minél gyorsabban követi az elvégzett nyelvi kurzusokat (kisebb a felejtés veszélye), ezért érdemes most megpróbálkozni a vizsgával. Emellett az előrehozott vizsgával a téli vizsgaterheiket is könnyíteni tudják.

A vizsgára jelentkezéshez fel kell venni az Academic English 1 tárgyat a Neptunban, majd jelentkezni kell a meghirdetett évközi vizsgára. A vizsgára csak azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik 2020. májusáig teljesítették az Academic English 1 előfeltételeit.

Minden további kérdést a bajnoczi@ieas-szeged.hu e-mail címre várunk.

Várjuk jelentkezésüket és sok sikert kívánunk a vizsgához!

ELTEAL Tanszék

Elsőéves placement test!

Első évesek figyelem! – Placement test

Kedves Hallgatók!

Az első évesek számára kötelező placement test megírásának időpontja:

2020. szeptember 9. szerda este 19.45

Helyszín: Auditorium Maximum, Kristó terem, X. terem

A terem-beosztásról a későbbiekben értesítjük Önöket.

ELTEAL Tanszék

Kurzusválasztás

Kedves első éves hallgatók!

Szeretnénk kérni, hogy amennyiben az oktatók elutasítják jelentkezésüket egy kurzusról, ne próbálják meg újra felvenni azt, mert ez két dolgot jelenthet:

  1. tanár-szakos: nem jó kurzust vett fel, vagy valamilyen oknál fogva nem szerepel a hallgatói listán. (probléma esetén forduljanak az évfolyamfelelőshöz – Doró Katalin tanárnő)
  2. BA-s hallgató: betelt a kurzus, másikat kell választani

Sajnos hiába veszik fel újra a kurzust, mindig el fogja utasítani Önöket az oktató.

Köszönettel,

ELTEAL Tanszék